Gicom.nl
Gicom Metaal Adresgegevens Gicom
Change language
linkedin facebook twitter e-mail
Meer metaalbewerkingen
Uitgebreid aanbod bewerkingen
Gekwalificeerde lassers
Metaalbewerking » Overige bewerkingen » Lassen

Lassen

GICOM Metaalbewerking is NEN-EN 1090 gecertificeerd (tot en met exc 2) voor zowel staal als RVS. Voor beide materialen zijn op het gebied van lassen veel voorkomende materiaaldiktes en lasposities gecertificeerd.
 

NEN-EN 1090 normering bij GICOM Metaalbewerking

Per 1 juli 2014 moeten alle onderdelen van een dragende staalconstructie voorzien zijn van CE-markering volgens de norm NEN-EN 1090. GICOM is het traject van certificering twee jaar geleden gestart met een afrondende audit als eindcontrole. Gedurende de audit is gecontroleerd of het FPC-systeem (Factory Production Control) van GICOM voldoet aan de gestelde eisen. Het FPC voorziet in procedures om de kwaliteit te waarborgen voor bewerkingen welke zowel binnen als buiten GICOM (zoals bijvoorbeeld coaten) worden uitgevoerd.
 
Het behalen van deze certificering is een aanvulling op de reeds eerder behaalde herwaarmerkbevoegdheid voor de gebruikte materialen. De behaalde certificaten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Mogelijkheden voor gecertificeerd laswerk lichten we graag persoonlijk toe.