Gicom.nl
Gicom Composting Adresgegevens Gicom
Change language
linkedin facebook twitter e-mail
Banddroger VNK
Drooginstallatie kruiden
Composting Systems » Drooginstallatie kruiden

Drooginstallatie kruiden

Drooginstallatie kruiden

GICOM levert wereldwijd installaties die volledig naar de wensen van de klant zijn ontwikkeld en geproduceerd. Voor VNK Herbs in Biddinghuizen, bijzonder genoeg in de de zelfde plaats als onze produktielocatie, heeft GICOM in opdracht een volledige banddrooginstallatie ontwikkeld en geproduceerd.

VNK Herbs is al meer dan zestig jaar toonaangevend actief in het telen, conserveren, importeren en bewaren van alle soorten kruiden voor de levensmiddelen industrie en de farmaceutische industrie.In het hart van het teeltgebied, Biddinghuizen, staat het hoofdkantoor en  productielocatie van VNK met de meest efficiënte en innovatieve productie- en schoningslijnen.

Banddrooginstallatie en besturing

In Biddinghuizen worden de kruiden gedroogd door middel van een 3-laags banddroger. Niet enkel de banddrooginstallatie werd door GICOM gebouwd maar ook de volledige besturing werd door GICOM ontworpen en geinstalleerd. Met behulp van de nieuwe besturing, voorzien van GICOM klimaat regelsoftware met ge-avanceerde droogtechnieken, kon het droogproces verder geoptimaliseerd worden.
Uitgangspunten bij het ontwerp waren kwaliteit van het produkt en energiebesparing. Beide doelstellingen zijn succesvol gerealiseerd.