Gicom.nl
Gicom Composting Adresgegevens Gicom
Change language
linkedin facebook twitter e-mail
Ontwerp en produktie schoorstenen
Composting Systems » Ontwerp en produktie schoorstenen

Ontwerp en produktie schoorstenen

Schoorsteenbouw GICOM
GICOM is specialist in het bouwen van schoorstenen voor diverse installaties met toepassingen voor het verwerken van organische reststromen.  Een composteringsinstallatie wordt door GICOM geheel naar wensen van de klant en wettelijke eisen ontwikkeld en gebouwd. Eén van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van een composteringssysteem is een zo laag mogelijke geuremissie. Om de geuremissie te verlagen ontwerpt en produceert GICOM onder andere schoorstenen. Iedere schoorsteen is uniek en wordt op basis van specifieke eisen en wensen ontworpen.

Chimney
Het unieke programma “Chimney”  draagt er voor zorg dat GICOM in staat is sterkteberekeningen uit te voeren op de ontwerpen van de schoorsteen. Zaken zoals de plaatdiktes, de afmetingen en zelfs het bevestigingsmateriaal worden onderworpen aan sterkte berekeningen en op deze wijze bepaald.

Productie
De in de productiehal aanwezige machines en materieel dragen er zorg voor dat een schoorsteen volledig op eigen productie locatie in Biddinghuizen vervaardigd kan worden. De lasersnijders, walsen, langsnaadlasmachine en bovenloopkranen zijn essentiële  onderdelen voor het kunnen produceren van grote schoorsteendelen.

Schoorsteen Komeco
Voor producent van organische mestkorrels Komeco is door GICOM in 2017 een RVS schoorsteen van 52 meter ontworpen en gebouwd. De schoorsteen bestaat uit diverse delen met een variatie in plaatdikte tussen 8 en 12 mm. De schoorsteen beschikt over een demper en een meetbordes.

NEN 1090 en Lloyd’s certificering
GICOM is officieel NEN-EN 1090 gecertificeerd (tot en met exc 2) voor zowel staal als RVS. Voor beide materialen zijn op het gebied van lassen veel voorkomende materiaaldiktes en lasposities gecertificeerd. Door deze certificering is GICOM in staat volgens vastgestelde normen constructies zoals trappen en bordessen te lassen op schoorstenen. Tevens is de certificering een aanvulling op onze Lloyds herwaarmerkbevoegdheid voor de te gebruiken materialen. Dit houdt in dat ieder gebruikt plaatmateriaal is te herleiden.