Gicom.nl
Gicom Composting Adresgegevens Gicom
Change language
linkedin facebook twitter e-mail
GICOM Composting Systems
Nieuws
Printplaat GICOM
Composting Systems » Nieuws
GICOM biedt duurzame oplossing voor regionaal afvalbeheer in Engeland

GICOM biedt duurzame oplossing voor regionaal afvalbeheer in Engeland

6 augustus 2020
De techniek van GICOM gaat opnieuw de grens over. Voor onze klant Biowise in Engeland mochten wij een tweede composteringsinstallatie bouwen, die draait sinds het voorjaar. Een bijdrage aan duurzaam afvalbeheer en dat ging niet onopgemerkt voorbij.
Composting installation 1
Composteringsinstallatie

Composteringsinstallatie voor GFT-afval

In 2015 heeft GICOM het eerste composteringssysteem gebouwd voor Biowise in Eppleworth waar men 45.000 ton organische afval verwerkt wat afkomstig is van de huishoudens uit de omgeving. Dit werd een succesvolle verwerking van GFT-afval en daarop kreeg Biowise het voor elkaar om een nieuwe faciliteit te mogen bouwen in Crewe. Opnieuw werd GICOM benaderd voor het bouwen van de composteringstunnels. De techniek van GICOM heeft bewezen bij te dragen aan duurzaam afvalbeheer en GICOM is blij onderdeel te mogen zijn van het verzorgen van deze nieuwe faciliteit.

 
Composting installation 2
Achter de tunneldeuren vindt de compostering plaats.

Van afval naar compost

De nieuwe locatie verwerkt momenteel 45.000 ton organisch afval, maar heeft de capaciteit om 75.000 ton te verwerken. Meer dan 95% van het inkomende afval wordt verwerkt en gerecycled tot BSI PAS 100 gecertificeerde compost wat kan worden gebruikt in de landbouw, tuinbouw en bij tuinaanleg en -onderhoud. Het kleine resterende gedeelte wordt gebruikt voor het opwekken van energie. De composteringssystemen zijn beide goede voorbeelden van duurzame regionale oplossingen voor afvalbeheer.

Waste Management World ‘biowaste’ editie

De oplevering van de composteringsinstallatie sluit naadloos aan op het thema van de zomereditie van het magazine Waste Management World, namelijk: biowaste. In een uitgebreid artikel wordt beschreven hoe de tweede installatie bij Biowise tot stand is gekomen en daarnaast wordt in het magazine ingezoomd op de uitgebreide mogelijkheden die GICOM te bieden heeft op het gebied van onder andere compostering, afvalverwerking en klimaatbeheersing.
Biowise
De faciliteit Biowise in Crewe UK

De techniek van GICOM Composting Systems mooi in beeld gebracht door één van onze klanten die organisch afval verwerken en recyclen tot BSI PAS 100 gecertificeerde compost.

Terug naar nieuwsoverzicht